سیستم عامل اندروید چیست؟

سیستم عامل اندروید چگونه متولد شد ؟

سیستم عامل اندروید در ماه نوامبر سال ۲۰۰۷ با انتشار نسخه بتای این سیستم عامل رسما آغاز شد. در آن زمان شرکت کوچک اندروید که توسط اندی رابین، ریچ ماینرز، نیک سیرز و کریس وایت پایه‌گذاری شده بود، در زمینه تولید نرم‌افزار و برنامه‌های کاربردی برای تلفن‌های همراه فعالیت می‌کرد. بعد از خرید این شرکت توسط گوگل اندی رابین به سمت مدیر عامل اجرایی و مسئول پروژه اندروید در این شرکت منصوب شد.

هدف اندروید در این زمان ساخت سیستم‌عاملی برای گوشی‌های موبایل بود که با سیمبیان و ویندوز موبایل رقابت کند. بااینکه پایه‌گذاران اندروید افراد سرشناسی در صنعت فناوری بودند و موفقیت‌های قابل‌توجهی درگذشته داشتند، ولی از همان ابتدا مشکلات مالی گریبان گیر این شرکت شد.

نسخه های اندروید

در سال ۲۰۰۸ اولین تلفن همرا که به سیستم عامل هوشمند اندرویدی توسط T-Mobile با نام G1 یا همان HTC Dream ساخته شد که با اولین سیستم عامل اندورید 1.5 (Cupcake نوعی کیک بزرگتر از کیک کابلی)  نام داشت. این نسخه از سیستم عامل اندروید ظاهر گرافیکی چندان جالبی نداشت و دارای ایرادات فراونی بود ولی گوگل به سرعت در پی رفع این مشکلات بود پس از آن در سال ۲۰۰۹ اندروید ۲.۰ با نام (Eclair نوعی شیرینی خامه‌ای) معرفی و برای نخستین بار در Motorola Droid قرار گرفت. اندروید ۲.۰ برای نخستین بار قابلیت مسیر یابی را در این سیستم عامل به ارمغان آورد. سال ۲۰۱۱ نوبت به اندروید ۳.۰ (با نام شانه عسلی) رسید که اساسا مناسب تبلت ها بود.

بالاخره در اواخیر سال ۲۰۱۱ اندروید ۴.۰ با نام بستنی حصیری معرفی شد که یک ظاهر مدرن و رابط کاربری کاملا جدید را به همراه داشت. در سال ۲۰۱۳ اندروید ۴.۴ (کیت کت) معرفی شد و نهایتا، در سال ۲۰۱۴ ما دیدیم که این پلتفرم به نسخه ۵ خود رسید و ما آن را با نام اندروید آب نبات چوبی (Lollipop) می شناسیم.

تاریخچه سیستم عامل اندروید

داستان لوگوی اندروید

طراح لوگوی مشهور اندروید «آیرینا بلاک» است. سه سال پیش از آیرینا بلاک و تیم طراحی گوگل تقاضا شد تا لوگویی برای اندروید طراحی کنند که به سرعت با کاربر ارتباط برقرار کند و به آسانی قابل شناسایی باشد؛ همچنین به بلاک گفته شد که این لوگو باید حتماً تصویری از ربات باشد چرا که اندروید به معنای روبات است. آیرینا پس از مطالعه زیاد در مورد اسباب‌بازی‌ها و شخصیت‌های فانتزی و تخیلی در آخر تصمیم گرفت لوگوی اندروید را از یک منبع عجیب الهام بگیرد: دستشویی! هر کسی علامت روی در دستشویی‌ها را دیده و الهام از این علامت‌ها می‌تواند باعث شود در یک نگاه لوگوی اندروید شناخته شود. یک نکته جالب دیگر در مورد لوگوی اندروید این است که گوگل برخلاف دیگر شرکت‌ها که سعی در حفاظت از لوگویشان داشتند تصمیم گرفت تا لوگو را به صورت آزاد و Open Source قرار دهد تا هر کس بتواند آن را به دلخواه خودش تغییر دهد. گوگل در این‌باره می‌گوید: “ما تصمیم گرفتیم این لوگو می‌تواند یک لوگوی اشتراکی و تعاملی باشد که هر کس در دنیا بتواند آن را تغییر دهد. این تصمیم بسیار شجاعانه بود. ” شاید با اپلیکیشن Androidify و یا اسباب بازی‌ها و Action Figureهای کوچک اندرویدی بامزه آشنا باشید؛ همه این‌ها به لطف آزاد بودن لوگوی اندروید امکان‌پذیر شده است.

هسته اندروید

اين سيستم عامل بر اساس هسته سيستم عامل لينوکس توسعه يافته است. در واقع مديريت و بهينه سازي حافظه، ارتباط با سخت افزار و سرويس هاي سيستم، امنيت، مديريت پردازش ها و مديريت منابع دستگاه موبايل را هسته لينوکس انجام مي دهد و آندرويد فقط لايه ايست که ارتباط ميان کاربر و سيستم عامل را برقرار مي کند. اين لايه نرم افزاري بوسيله جاوا پياده سازي شده است و به همين علت قادر به اجراي کدهاي Native نخواهد بود. آندرويد همانند لينوکس اوپن سورس خواهد بود و توسعه دهندگان بيشماري بر روي آن کار مي کنند.