ios مخفف چیست

ios مخفف چیست ؟

امروز در خدمت شما هستیم با یکی دیگر از مقالات شرکت طراحی سایت لیزارد وب در این مقاله قصد داریم سیستم عامل محبوب اپل یعنی همان سیستم عامل ای او اس رو برای شما بررسی کنیم پس تا پایان با ما همراه باشید.

سیستم عامل iOS که این سیستم عامل برای اولین بار در سال 2007 برروی دستگاه آی‌فون عرضه شد و تا پیش از سال 2010 نیز به نام iPhone OS شناخته می‌شد. یک سیستم عامل تلفن همراه است که در ابتدا برای iPhone وipod touch توسعه داده می‌شد.

بیش از 8 سال از رونمایی اولین گوشی آیفون به همراه اولین سیستم عامل اختصاصی اپل برای پلتفرم موبایل می‌گذرد.شرکت اپل مجوز استفاده از iOS برای نصب بر روی سخت‌افزارهای شخص ثالث را نمی‌دهد و بعد از آن برای استفاده در سایر دستگاه‌های شرکت اپل مانند ipad و Apple-Tv گسترش یافت. App Storeدر 6 مارس 2012 دارای بیش از 550000 Application بود که جمعاً بیش از 255 بیلیون بار برای نصب بر روی سیستم عامل iOS دانلود شده‌اند. در سه ماهه آخر سال2010 این سیستم‌عامل 166% از سهم سیستم‌عامل تلفن‌های هوشمند را در اختیار داشت، پایین‌تر از Android گوگل و Symbian نوکیا . این سیستم‌عامل در ماه مه 2010 در ایالات متحده آمریکا، 59% از مصرف داده‌های وب تلفن همراه ( از جمله استفاده از ipod touch و ipad ) را به خود اختصاص داد.

قابلیت های این سیستم عامل iOS

برخی از سیستم عامل‌های گفته شده در سال 2007 قابلیت‌هایی همچون پشتیبانی از نسل‌های ارتباطی سوم (3G)، مالتی تسکینگ، نرم افزارهای Third Party و کپی پیست متن را ساپورت می‌کردند. این در حالی است که iPhone OS 1 بدون این قابلیت‌های کلیدی رونمایی شد. شاید برای تک تک کاربران حرفه‌ای و منتقدان دنیای دیجیتال در آن زمان، بی مزه‌ترین جوک این بود که سیستم عاملی بدون این ویژگی‌ها بتواند به موفقیت برسد و پس از 8 سال به محبوب‌ترین سیستم عامل تبدیل شود. اما در کنار محدودیت‌های گفته شده، این نسخه دارای قابلیت‌هایی بود که نوآوری محسوب نمی‌شد، اما در نوع خود بهترین بودند.

هسته مرکزی رابط کاربری سیستم عامل iOS

تا پیش از iOS، گوشی های هوشمند یا صفحه نمایش لمسی نداشتند یا اگر داشتند بسیار محدود بودند. اپل با آیفون صنعت گوشی های هوشمند را وارد عرصه جدید کرد و با حذف دکمه های فیزیکی، گوشی تمام لمسی را وارد دنیای گوشی ها کرد و با خلق کاربرد های ساده مثل زوم تصویر با دو انگشت یا دستور دهی به یک دستگاه فقط به وسیله انگشتان کاربر، یک سیستم عامل بسیار ساده و قابل فهم را آفرید که کاربر به راحتی با آن ارتباط برقرار می کرد.

سیستم عامل iOS

هدف از ایجاد سیستم عامل iOS :

اگرچه ممکن است تصور این مطلب کمی سخت باشد، ولی زمان معرفی اولین آیفون ، سیستم‌عامل آن از همه رقبا عقبتر بود و در مقایسه با امکانات سایر سیستم‌عامل‌ها حرف زیادی برای گفتن نداشت. در سال 20077 ویندوزموبایل، پالم، سیمبین و بلک‌بری با داشتن مجموعه کاملی از ویژگی‌های متنوع، سیستم‌عامل‌های موفق و قدرتمندی محسوب می‌شدند. در مقابل آنهاiphone OS محصولی بود که از 3G، چندوظیفگی، اپلیکیشن‌های Third Party و حتی از Copy/paste پشتیبانی نمی‌کرد، اپل در آن هنگام، به جای رقابت در زمینه سخت‌افزار، بر روی ایجاد یک تجربه کاربری بی‌نظیر تمرکز نمود مانند سرعت، سازگاری اپلیکیشن‌ها با یکدیگر و ارائه چندین ویژگی دیگر بسیار بیشتر از رقبا تمرکز نمود. همچنین یکی ازمهم ترین اهداف اپل ایجاد هماهنگی کامل بین سخت افزار ونرم افزار بود .

برخی از ویژگیهای iOS

سیستم عامل iOS به خاطر ویژگیهای منحصر به فردش، محبوبیت بسیاری در میان کاربران دارد. این سیستم عامل بر پایه رابط کاربری مستقیم(Concept of Direct Manipulation) یعنی چند لمسی بودن و استفاده کردن ار حرکات دست و انگشتان طراحی شده است. iOS از ژیروسکوپ داخلی دیوایسهای اپل پشتیبانی می کند و به حرکات دست اعم از تغییر جهت در 3 بعد و یا تکان دادن دست عکس العمل نشان می دهد.

سیستم عامل iOS دارای 4 قسمت مجزا می باشد که عبارتند از: لایه اصلی که هسته سیستم عامل است، دیگری لایه خدمات، لایه رسانه ها و لایه رویی که لایه لمسی می باشد.

دیگر ویژگیهای اصلی سیستم عامل iOS به ترتیب زیر می باشند که هر کدام را جداگانه بررسی خواهیم کرد.

  • صفحه اصلی
  • پوشه ها
  • گزینش برنامه های کاربردی
  • مرکز هشدار سیستم عامل
  • عملیات چند کاره
  • مرکز بازی

صفحه اصلی(Home Screen)

سیستم عامل iOS دارای صفحه ای به نام Home Screen یا همان صفحه اصلی است که در آن آیکون تمامی برنامه های نصب شده بر روی دیوایس نمایش داده می شود. همچنین در پایین صفحه اصلی، بخشی به نام Dock یا بارانداز وجود دارد که کاربر می تواند بدون خروج از برنامه ای، به برنامه دیگر برود. برای ظاهر شدن Home Screenn کافی است که دکمه فیزیکی موجود بر روی دیوایس که Home نام دارد، فشرده شود. صفحه دیگری در iOS 3 به بعد نیز اضافه شده که Spotlight Search نام دارد. این صفحه در سمت چپ صفحه اصلی وجود دارد و به کاربران این امکان را می دهد تا بتوانند میان برنامه ها، ایمیل ها، یادداشت ها، دفترچه تلفن و … به جستجو بپردازند.

پوشه ها(Folders)

سیستم ساخت پوشه با iOS 4 معرفی گردید که بسیار ساده و کار آمد است. برای ساخت پوشه کافی است آیکون ها را در حالتJiggle Mode قرار داد و آیکونی را بر سر آیکونی دیگر کشاند تا پوشه ساخته شود. در آیفون و آیپاد می توان در یک فولدر12 برنامه قرار داد و در آیپد هم تا 20 برنامه ظرفیت وجود دارد.

گزینش برنامه های کاربردی(Switching Applications)

برای ظاهر شدن Dock جهت گزینش برنامه های کاربردی به کمک دو بار فشار دادن دکمه Home این امکان فراهم می شود تا کاربر بتواند برنامه هایی که به آنها نیاز ندارد و در حال اجرا هستند، ببندد و همچنین کنترل موزیک، صدا، نور صفحه و قفل کردن چرخش صفحه را در دست گیرد.

مرکز هشدار سیستم عامل(Notification Center)

این مرکز که در iOS 5 به طور کامل و بدون نقص ارائه شد که وظیفه آن نمایش اطلاعیه هایی بود که از ایمیل، پیام کوتاه، برنامه ها و… برای کاربر ارسال می شد. با کشیدن انگشت از بالای صفحه اصلی به سمت پایین، مرکز هشدار سیستم عامل نمایش داده می شود و در صورت لمس کردن یکی از اطلاعیه ها، کاربر به همان بخشی هدایت می شوید که اطلاعیه از آن صادر گردیده است.

عملیات چند کاره(Multi Tasking)

اپل پیش از اینکه iOS 4 را عرضه کند، ویژگی مولتی تسکینگ را بسیار محدود در اختیار کاربر قرار داده بود اما پس از ارائه iOS 4 این امکان کامل گردید و بدون نقص در اختیار کاربر قرار گرفت. هم اکنون کاربران به کمک خاصیت Multi Taskingسیستم عامل iOS می توانند تا 77 برنامه را در پس زمینه سیستم خود پشتیبانی کنند.

مرکز بازی(Game Center)

مرکز بازی که با نام Game Center در صفحه اصلی دیوایس وجود دارد، در ابتدا توسط اپل معرفی گردید. این بخش به کاربران این امکان را می دهد تا با دوستان خود و به کمک Match Making بازی های چند نفره تحت اینترنت انجام دهند و امتیازات خود را در Leader Board با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

آیا اندروید یا iOS

با در نظر گرفتن برخی از ویژگی‌های مشترک iOS و اندروید و برخی از ویژگی‌های منحصر بفرد هر یک از این سیستم عامل‌ها، هر کدام توانسته‌اند بخش خوبی از بازار گجت‌ها را تصاحب کنند. اما نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، اجرا شدن هر کدام از این سیستم عامل‌ها روی دستگاه‌هایشان می‌باشد. همانطور که می‌دانید، iOS فقط و فقط روی گجت‌های اپل که همیشه جزو محصولات بالارده بازار هستند، اجرا می‌شود. و این در حالی است که سیستم عامل متن باز اندروید روی تمامی گجت‌ها با قدرت‌های پردازشی و قیمت‌های خرید متفاوت عرضه می‌شود. پس در نتیجه هرگاه سخن از iOS هست، ذهن‌مان به سمت آیفون، آیپد، آیپُد و به تازگی ساعت‌های هوشمند اپل می‌رود.

اندروید یا iOS

هر کدام از این سیستم عامل‌ها برتری‌هایی نسبت به یکدیگر دارند که برای مثال می‌توان به مصرف بهینه iOS از منابع دستگاه و متن باز بودن اندروید با دامنه انتخاب وسیعی از دستگاه‌ها اشاره کرد. اما واقعیت امر این است که این بحث کلیشه‌ای بیشتر از آن که به بحث فنی مربوط باشد، بیشتر به سلیقه کاربر و طرز تفکر آن وابسته است. برخی از کاربران این دنیای بی حد و مرز بدون آگاهی از دلایل فنی و فقط و فقط بخاطر اسم اپل به سمت iOS و اپل کشیده می‌شوند!!!